Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane piersi kurczaka na grilla

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka 1-2 sztuki

marynata

olej rzepakowy 0,5 szklanki
papryczka chili 0,5 łyżeczki suszonej
trawa cytrynowa 0,5 łyżeczki
przyprawa uniwersalna Kucharek 0,5 łyżeczki
kolendra mielona szczypta
Imbir mielony Prymat szczypta
Kmin rzymski mielony Prymat szczypta
pieprz szczypta
tymianek kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane piersi kurczaka na grilla

Filety pokroić na mniejsze kotlety. Rozbić delikatnie tłuczkiem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą, zanurzyć w marynacie filety. Schłodzić w lodówce co najmniej 4-5 godzin. Najlepiej zostawić na noc. Piec na grillu. Na zdjęciu pieczone na grillu elektrycznym 9 minut, moc 4.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.06.2015 08:37
bardzo smaczne
bertpvd 17.05.2015 12:58
zdecydowanie moje smaki :)
magda1976 17.05.2015 00:08
Filet z kurczaka z grilla to jest to co bardzo lubię. Już mi ślinka cieknie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak