Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane grzybki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 kg
ocet 10 % 1 szklanka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 opakowanie
cukier drobny pół szklanki
ziele angielskie 1 opakowanie
Liść laurowy suszony Prymat 1 opakowanie
cebula biała 3-4 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane grzybki

Zagotować wodę z octem, dodać sól i cukier.

umyte i oczyszczone grzybki włożyć do słoików, dodać po listku liścia laurowego, parę ziaren ziela angielskiego, pieprzu, gorczycy. Zalać ugotowaną miksturą.

W każdym słoiczku ma być cebulka.

Słoiki zamknąć i około 30 min pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 05.02.2013 20:52
A ja nie pasteryzuję :) z lenistwa. ALe grzybki uwielbiam.
Miki 05.02.2013 18:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak