Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane filety z karmazyna

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 800 g
sok z limetki
papryka zielona 2
papryczka chilli
cebule 2
marchewki 2-3
oliwa 0,5 szkl.
cukier brązowy 1 łyżka
Kardamon mielony Prymat 1 łyżka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2
sól do smaku
woda 1 szklanka
ocet winny 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane filety z karmazyna

Umyte i osuszone filety z karmazyna luz flądry lub soli skrop sokie z limonki,oprósz sola przykryj i zostaw w chłodnym miejscu na 20-30 min.
Papryczke chili posiekaj,paprykę pokroj w cienkie paski,cebulę w cienkie półplasterki,a marchewke w cienkie słupki.W rondlu rozgrzej połowe oliwy,wrzuć cebule i zeszklij.Dodaj marchew paprykę i chili.Chwile smaż,po czym posyp cukrem i resztą przypraw.Wymieszaj dodaj listki laurowe wlej wodę i ocet i gotuj 10-12 min.Odparuj nadmiar wody.
Na patelni rozgrzej pozostałą oliwę usmaż filety z obu stron.Rybę ułóż na półmisku przykryj uduszonymi warzywami,ostudź.Przykryj folią i odstaw na 2-3 h do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak