Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata kurczaka z imbirem i tymiankiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
imbir starty 1 łyżka
sól i pieprz
Gorczyca biała cała Prymat 1 płaska łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Polecam podczas pieczenia polewać mięso półwytrawnym winem około 2 razy, sprawi to, że skórka będzie chrupiąca.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata kurczaka z imbirem i tymiankiem

Pieprz i sól mieszamy z łyżką oliwy, powinno ich być po pół łyżeczki nie więcej aby smak, szczególnie soli nie dominował. Nacieramy tym kurczaka, również wewnątrz. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy go z imbirem i również nacieramy kurczaka. Następnie obsypujemy mięso tymiankiem i gorczycą a na końcu delikatnie kurkumą, nie zapominając o wnętrzu. Kurczaka zawijamy w folię spożywczą i zostawiamy na minimum 3 godziny a najlepiej na całą noc w lodówce. Po tym czasie można go upiec

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 29.10.2015 12:22
super, coś innego:)
Bernadeta1 17.10.2015 16:56
smaczne mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak