Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada z truskawek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Przepis na marmoladę z truskawek? Proszę bardzo! Oto wyśmienita marmolada z truskawek z dodatkiem czerwonych porzeczek - doskonałe połączenie słodyczy z nutą kwasowości.

Składniki:

truskawki 2 kg
porzeczki czerwone 30 dag
cukier 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada z truskawek

Przepyszna marmolada z truskawek to idealna kombinacja soczystych owoców i naturalnej słodyczy. Intensywny smak truskawek i orzeźwiający smak czerwonych porzeczek sprawi, że każde śniadanie będzie wyjątkowe. Wystarczy rozsmarować marmoladę na świeżym pieczywie, tostach lub bułkach, aby poczuć eksplozję smaków.

Truskawki umyć, osączyć, usunąć szypułki owoce włożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu, stale mieszając. Porzeczki wstawić na chwilę na gaz, a kiedy popękają, przetrzeć połączyć przeciery i gotować, aż masa zgęstnieje dodać cukier i dalej smażyć, aż marmolada stanie się gęsta. Gorącą marmoladą napełnić słoiki i od razu zamknąć.

Przygotowana z miłością marmolada z truskawek z dodatkiem czerwonej porzeczki z pewnością ożywi Twoje codzienne posiłki. Niech staną się prawdziwym rytuałem dzięki tej wyjątkowej kombinacji smaków!
Więcej przepisów na wyjątkowe przetwory z owoców znajdziesz TUTAJ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak