Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marchewki w panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 10 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
jajko 2 szt
olej do smażenia
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: marchewki w panierce

Marchew gotujemy tak żeby była lekko twarda.
Bułkę tartą łączymy z przyprawami, jajka roztrzepujemy.
Ugotowane marchewki studzimy.
Obtaczamy najpierw w jajku później w bułce tartej
Smażyć na oleju. Ja użyłam olej rzepakowy z papryką.
*Podawać można zamiast surówki. Ja marchew połączyłam z wołowiną smażoną z grzybami i cebulą.
Smacznego:)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 03.11.2013 17:29
ciekawy przepis, marchewka trochę inaczej :)
Aleksandra/Olcia 03.11.2013 16:59
a to ciekawe...
Jolie 03.11.2013 16:36
fajne urozmaicenie prostego obiadu :)
IwonaDD 03.11.2013 16:15
fajny pomysł
Konczi 03.11.2013 16:07
wyglądają świetnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak