Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka z jabłkiem na ciepło.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 6 szt
jabłka 2 szt
cebula 1 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
bulion 1 szklanka
śmietana 2 ,łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka z jabłkiem na ciepło.

Marchewki najlepiej takie małe cieńkie obieramy i kroimy w plasterki.
Jabłka obieramy i kroimy w plastry.
Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy pokrojoną cebulę i curry chwilę smazymy .
Następnie dodajemy marchewkę wlewamy bulion mieszamy nakrywamy patelnię i chwilę dusimy.
Dodajemy pokrojone jabłka chwilę dusimy jeżeli trzeba to jeszcze doprawiamy i dodajemy śmietanę mieszamy.
Taką marchewkę podajemy na ciepło.

POLECAM!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidzia 18.09.2014 12:33
Warto spróbować.
gusia1000 09.09.2014 23:52
Dobre na obiad.
Róża1 07.09.2014 16:25
znakomity przepis !!!!!!! podziwiam Gosiu pomysł :-).
Renataj 07.09.2014 11:42
Lubię marchewkę do obiadu i często ją robię ale nigdy nie dodawałam jabłka - trzeba wypróbować.
berys18 07.09.2014 09:57
smaczna marchewka
mysza75 07.09.2014 09:18
jak fajnie podana, porywam talerz z jabłkiem to ja bardzo lubię
Czyki 07.09.2014 08:30
Bardzo ciekawy pomysł :)
Iwusia 06.09.2014 21:43
idealna do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak