Marchewka w słoikach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 kg
  • woda

  • sól

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew oczyszczamy. Na 2 l wody dajemy 2 łyżki soli, szczyptę kwasku cytrynowego. Marchew układamy ciasno w słoikach. Wodę zagotowujemy i zalewamy nią marchewkę. Pasteryzujemy 10 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat