Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka na ciepło bez dodatku mąki

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewki 0,5 kg
masło 1 łyżeczka
cukier trzcinowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka na ciepło bez dodatku mąki

Łatwa w wykonaniu, szybka i smaczna propozycja na marchewkę serwowaną na ciepło. Może być dodatkiem do obiadu lub być podawana jako samodzielne danie.

PRZYGOTOWANIE:

1. Marchewkę umyć, pokroić w kostkę, włożyć do garnka i zalać wodą tak, aby przykrywała pokrojoną marchewkę. Wszystko doprawić solą i odpowiednio posłodzić cukrem trzcinowym.

Gotować do momentu uzyskania odpowiedniej miękkości marchewki (najlepiej al dente).

2. Po uzyskaniu odpowiedniej miękkości do miseczki dodać 2-3 łyżki marchewki, tyle samo wody z garnka i łyżeczkę masła. Wszystko zmiksować za pomocą blendera, a tak powstałą papkę dodać do garnka z odcedzoną marchewką, wymieszać i jeszcze raz zagotować.

Marchewka gotowa - życzę smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 26.02.2015 08:53
Bardzo się cieszę :) Pozdrawiam ciepło :)
Magdulka1989
Magdulka1989 25.02.2015 17:01
Pyszne! dzisiaj wypróbowałam dodatek do obiadku dzieciom smakowało to dobrze a jeszcze lepiej bo zdrowo!!!
olyabuziaczek 25.02.2015 13:16
bardzo lubie!!
Bernadeta1 25.02.2015 13:12
bardzo lubię taki dodatek do obiadu i też dodają tylko masełko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak