Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka i papryka upieczona w piekarniku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Warzywa

marchewka 2 duże
papryka czerwona 1 sztuka

Marynata

oliwa 1/4 szklanki
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczeki
oregano 1/2 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1/2 łyżeczki

dodatkowo

ryż ugotowany
mix sałat

kotlety

pierś z kurczaka 1 sztuka
sól i pieprz do smaku
płatki kukurydziane
masło klarowane

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka i papryka upieczona w piekarniku

Marynata: podane składniki przekładamy do miski i mieszamy. Warzywa (obieramy, czyścimy) kroimy metoda Julienne. Wkładamy do Marynaty i zostawiamy na 30 minut. Następnie przekładamy na blaszkę do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 st 20-25 minut.
Kotlety: filet kroimy na kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, obtaczamy w rozbełtanym jajku a następnie w zmielonych płatach. Smażymy na maśle klarownym z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak