Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew z groszkiem i miętą do obiadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszek z marchewką w zalewie 1 słoik
mąka pszenna 5-6 łyżeczek
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
mięta suszona 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew z groszkiem i miętą do obiadu

Zawartość słoika umieszczamy w rondelku (razem z wodą) i podgrzewamy. Następnie odlewamy kilka łyżek wody z gotowania do szklanki i mieszamy z mąką. Tak przygotowaną miksturę wlewamy z powrotem do rondla i całość mieszamy. Dodajemy sól, pieprz, cukier, szczyptę ziół prowansalskich i łyżeczkę mięty. Mieszamy i gotujemy przez parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak