Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy sernik na zimno

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka malinowa 1 szt.
serek homogenizowany 250 gram
maliny mrożone 1 szklanka
cukier waniliowy 1 łyżek
mięta świeża
Imbir mielony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy sernik na zimno

Kroki postępowania

1
Galaretkę malinową rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Odstawiamy ją w chłodne miejsce żeby zaczęła tężeć. Gdy zaczyna gęstnieć dodajemy serek homogenizowany, imbir i cukier waniliowy. Dokładnie mieszamy. Dzielimy na dwie części w proporcjach 1/3 i 2/3.
Krok 1 - Malinowy sernik na zimno foto
2
Do mniejszej części dodajemy zmrożone maliny i blenderem miksujemy.
Krok 2 - Malinowy sernik na zimno foto
3
Na spód naczynia (pucharku) dajemy jasną masę, na wierzch masę malinową. Przyozdabiamy miętą i malinami. Wstawiamy na 30 minut do lodówki.
Smacznego :)
Krok 3 - Malinowy sernik na zimno foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 05.03.2013 08:58
pyszny deserek
Kasnaj 11.02.2013 13:28
Mniam :)
adelajda 10.02.2013 08:35
bardzo lubię serniczki
miroslawa 09.02.2013 05:49
mniam, mniam i mniam, chcę choć troszkę
gosia56 08.02.2013 19:25
pycha
gottrina 08.02.2013 19:13
smakowity deser
eMMe 08.02.2013 19:11
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak