Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy pudding z chia

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szałwia hiszpańska 3 łyżki
mleko 3,2% 2 szkalnki
cukier puder 2 łyżeczki
maliny świeże 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy pudding z chia

Nasiona chia mieszamy z mlekiem lub jogurtem pitnym. Odstawiamy na co najmniej 1 godzinę aby nasiona napęczniały i wytworzyły żel. Najlepiej odstawić na 2 godziny, ponieważ im dłużej nasiona "nabierają wody" tym lepsza, gęstsza powstaje galaretka.
Maliny miksujemy blenderem na mus. Opcjonalnie można mus dosłodzić do smaku cukrem.
Mus nakładamy do szklanek. Na nim układamy gotową galaretkę z chia. Wierzch posypujemy kilkoma malinami lub jagodami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 21.10.2015 14:28
wygląda dobrze i zdrowo:)
wedith1 26.08.2015 18:41
Ach te kolory...cudowne!
Habibi 26.08.2015 18:35
Szałwia hiszpańska to moje niedawne odkrycie jeśli chodzi o zawartość błonnika oraz uniwersalność zastosowań :)
Adamorek 26.08.2015 17:05
ciekawie podany
Jadwiga/Jaga85 26.08.2015 16:01
pysznie wygląda!
MałaMi89 26.08.2015 16:00
Wygląda bajecznie!
Róża1 26.08.2015 15:54
świetny deserek !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Aleksandra/Olcia 26.08.2015 15:45
fantastycznie się prezentuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak