Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa kasza manna z granatem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kaszka

mleko 2% 1,5 szklanki
kasza manna 6 łyżek
maliny świeże 2,5 łyżeczki
miód lipowy 1 łyżeczka

Dodatki

granat 1 garść nasion

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa kasza manna z granatem

Mleko podgrzewamy w rondelku na wolnym ogniu. Do ciepłego mleka bardzo delikatnie wsypujemy kaszę, żeby nie powstały nieapetyczne grudki. Cały czas delikatnie mieszamy. Gdy kasza zgęstnieje, dodajemy maliny i dokładnie mieszamy. Gotową kaszę zestawiamy z palnika. Dodajemy miód, mieszamy żeby się połączył z kaszą. Przekładamy do miseczki lub głębokiego talerza i posypujemy nasionami granatu. Podajemy gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak