Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec japoński

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód lipowy 3 łyżki
masa makowa puszka
jabłka 3
jajko 5
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kasza manna 7 łyżek
płatki migdałowe garść
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec japoński

Masę makową przełóż do miski, dodaj płatki migdałowe , 3 łyżki miodu i żółtka jajek. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż do masy, wsyp do niej także kaszę mannę, wszystko dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy i zamieszaj. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem formy keksowej, piecz godzinę w temp.180*C. Gotowe i wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 25.12.2014 19:47
Ciekawy przepis :)
cooked 25.12.2014 15:49
ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak