Makowiec japoński

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód lipowy

    3 łyżki
  • masa makowa

    puszka
  • jabłka

    3
  • jajko

    5
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • kasza manna

    7 łyżek
  • płatki migdałowe

    garść
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masę makową przełóż do miski, dodaj płatki migdałowe , 3 łyżki miodu i żółtka jajek. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż do masy, wsyp do niej także kaszę mannę, wszystko dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy i zamieszaj. Ciasto przełóż do wyłożonej papierem formy keksowej, piecz godzinę w temp.180*C. Gotowe i wystudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 25.12.2014 19:47
Ciekawy przepis :)
cooked 25.12.2014 15:49
ciekawy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat