Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowy garnek
Mięso przyprawić solą i pieprzem,wymieszać z jajkiem i bułką tartą.
Formować małe pulpeciki i obtoczyć je w mące.
W garnku zagotować wodę, dodać łyżeczkę .
Pomidory z puszki zmiksować z bazylią na krem.
Zmiksowane pomidory wlać do garnka. Do gotującego się sosu wrzucić pulpety.
Następnie dodać koncentrat,sól , pieprz i zioła prowansalskie.
Do kubka wsypać mąkę i wymieszać koziołkiem z zimną wodą.
Cebulę i pieczarki obrać. Cebulę pokroić w drobną kostkę, pieczarki pokroić w plasterki.
Na patelni rozgrzać olej,zeszklić cebulkę a następnie podsmażyć pieczarki.
Cebulę i pieczarki wrzucić do sosu. Do sosu dodać mąkę rozrobioną z wodą i gotować jeszcze 10 minut.
Ugotowany makaron wrzucić do sosu i wymieszać ,aby makaron połączył się z sosem. Gotować jeszcze 5 minut.
Przełożyć na talerz i udekorować bazylią.