Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowa zapiekanka z patelni

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne 150 g
kiełbasa śląska 1 szt
pieczarki 150 g
papryka czerwona kawałek
ser żółty 50-100 g
jajko
sól i pieprz
oregano
Papryka słodka mielona Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowa zapiekanka z patelni

1. Składniki podane są na jedną porcję z patelni 24 cm dla 1-2 os. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i odcedzamy. Kiełbasę kroimy w cienkie półplasterki. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy ze szczyptą soli. Paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Jajka rozkłócamy z przyprawami.

2. Makaron wykładamy na patelnię (najlepiej teflonową aby nie przywarło) z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Na makaron wykładamy kiełbasę, pieczarki i paprykę. Posypujemy starym serem i polewamy jajkami. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu, aż jajka się zetną ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 19:26
Smaczne jedzenie.
Motorek 25.08.2015 08:29
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak