Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
szpinak mrożony 450 g
żółty ser 100 g
śmietana 1 łyżka
boczek
serek topiony 100 g
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i serem

makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Boczek kroję w kostkę. Szpinak rozmrażam. Na dużej patelni rozgrzewam troszkę oleju i podsmażam boczuś. Gdy się zarumieni dodaję szpinak i razem smażę. Dodaję sól, pieprz, wyciśnięty czosnek i śmietanę i mieszam. Ser żółty ścieram na tarce i wraz z serkiem topionym dodaję do szpinaku. Na koniec dodaję makaron i wszystko dość dokładnie mieszam - chwilę podsmażam wszystko razem najlepiej pod przykryciem. Na talerzyku przed podaniem posypuję wierzch startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 05.04.2013 18:51
ciekawa propozycja:)
Rafał10 27.08.2012 10:01
moje ulubione danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak