Makaron ze szpinakiem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    300 g
  • szpinak mrożony

    450 g
  • żółty ser

    100 g
  • śmietana

    1 łyżka
  • boczek

  • serek topiony

    100 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • pieprz biały Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Boczek kroję w kostkę. Szpinak rozmrażam. Na dużej patelni rozgrzewam troszkę oleju i podsmażam boczuś. Gdy się zarumieni dodaję szpinak i razem smażę. Dodaję sól, pieprz, wyciśnięty czosnek i śmietanę i mieszam. Ser żółty ścieram na tarce i wraz z serkiem topionym dodaję do szpinaku. Na koniec dodaję makaron i wszystko dość dokładnie mieszam - chwilę podsmażam wszystko razem najlepiej pod przykryciem. Na talerzyku przed podaniem posypuję wierzch startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elżbieta17 05.04.2013 18:51
ciekawa propozycja:)
Rafał10 27.08.2012 10:01
moje ulubione danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat