Makaron ze szpinakiem i serem

Makaron ze szpinakiem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron świderki

    300 g
  • szpinak mrożony

    450 g
  • żółty ser

    100 g
  • śmietana

    1 łyżka
  • boczek

  • serek topiony

    100 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Makaron ze szpinakiem i serem

makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Boczek kroję w kostkę. Szpinak rozmrażam. Na dużej patelni rozgrzewam troszkę oleju i podsmażam boczuś. Gdy się zarumieni dodaję szpinak i razem smażę. Dodaję sól, pieprz, wyciśnięty czosnek i śmietanę i mieszam. Ser żółty ścieram na tarce i wraz z serkiem topionym dodaję do szpinaku. Na koniec dodaję makaron i wszystko dość dokładnie mieszam - chwilę podsmażam wszystko razem najlepiej pod przykryciem. Na talerzyku przed podaniem posypuję wierzch startym serem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Elżbieta17 05.04.2013 18:51
ciekawa propozycja:)
Rafał10 27.08.2012 10:01
moje ulubione danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat