Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i serem

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki
300 g
szpinak mrożony
450 g
żółty ser
100 g
śmietana
1 łyżka
boczek
serek topiony
100 g
czosnek
2 ząbki
sól
Sklep Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i serem

makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Boczek kroję w kostkę. Szpinak rozmrażam. Na dużej patelni rozgrzewam troszkę oleju i podsmażam boczuś. Gdy się zarumieni dodaję szpinak i razem smażę. Dodaję sól, pieprz, wyciśnięty czosnek i śmietanę i mieszam. Ser żółty ścieram na tarce i wraz z serkiem topionym dodaję do szpinaku. Na koniec dodaję makaron i wszystko dość dokładnie mieszam - chwilę podsmażam wszystko razem najlepiej pod przykryciem. Na talerzyku przed podaniem posypuję wierzch startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 05.04.2013 18:51
ciekawa propozycja:)
Rafał10 27.08.2012 10:01
moje ulubione danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak