Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron ze szpinakiem i kukurydzą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
makaron 1,5 szklanki
kukurydza w puszce 1 opakowanie
parmezan starty 3 łyżki
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: makaron ze szpinakiem i kukurydzą

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany czosnek, po 2 minutach dodajemy szpinak i pozostawiamy na średnim ogniu co jakiś czas mieszając . Smażymy aż odparuje nadmiar płynu, następnie dodajemy odsączoną kukurydzę i makaron, dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz parmezanem. Pozostawiamy na ogniu na ok 1 minutę ciągle mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak