Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z cebulą i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 200 g
pieczarki 300 g
ser żółty 4 plastry
sól
pieprz
czubryca
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z cebulą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Makaron gotujemy al dente. Cebule obieramy, kroimy w piórka i przesmażamy na patelni. Po 5 minutach dodajemy obrane i pokrojone w plastry pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy 5 minut, w międzyczasie odlewając wodę którą puszczą pieczarki.
Krok 1 - Makaron zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
2
Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Wykładamy połowę makaronu.
Krok 2 - Makaron zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
3
Na makaron wykładamy usmażone pieczarki z cebulą.
Krok 3 - Makaron zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
4
Przykrywamy dwoma plastrami żółtego sera.
Krok 4 - Makaron zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
5
Następnie wykładamy pozostały makaron.
Krok 5 - Makaron zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
6
Makaron i przykrywamy pozostałymi plastrami sera.
Krok 6 - Makaron zapiekany z cebulą i pieczarkami foto
7
Zapiekankę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190C na 15 minut.
Smacznego!!!
Krok 7 - Makaron zapiekany z cebulą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 11.07.2013 13:03
smakowity makaronik
ewka1978 11.07.2013 12:44
fajny przepis
idealme 11.07.2013 10:55
ciekawy przepis
dominikaz 11.07.2013 10:48
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak