Makaron z warzywami w pesto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    15 dkg
  • fasolka szparagowa

    20 dkg
  • bób

    20 dkg
  • pomidor

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • czosnek

    4 ząbki
  • pesto

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bób ugotować i obrać ze skórek. Fasolkę i makaron ugotować razem, odcedzić. Na patelni rozgrzać niewielka ilość oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę, a po kilku minutach pokrojonego pomidora. Doprawić. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć i dodać pesto. Wymieszać i dorzucić wszystkie pozostałe składniki. Mieszać aż warzywa i makaron będą pokryte sosem. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata Pin 22.03.2015 20:02
Szybki, proste a zarazem smakowite.
pajbek 22.03.2015 18:41
Lubię to :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat