Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem szpinakowo-serowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 300 gram
mięso mielone wieprzowe 30 dag
ser pleśniowy 10 dag
mleko 1/2 szklanki
bulion warzywny 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
śmietana 30% 1/4 szklanki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem szpinakowo-serowym

Mięso podsmażyć na oleju, dodać szpinak i smażyć do miękkości, dodać przeciśnięty czosnek i podsmażać do odparowania wody. Gdy woda odparuje zalać bulionem, dodać mleko i dusić wszystko około 10 minut. Dodać śmietanę i pokruszony ser, gotować do rozpuszczenia sera. Doprawić solą (ja soli nie dodaję, bo ser jest słony) i białym pieprzem.

Podawać z ugotowanym makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.05.2015 08:11
pyszne danie
Adamorek 02.05.2015 14:47
doskonały makaronik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak