Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem kalarepkowo-porowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron Farfale 150 gram
por 70 gram
różyczki brokuła 8 sztuk
kalarepka młoda 1 sztuka
margaryna 4 łyżki
masło 4-5 łyżek
śmietanka 12-procentowa 8 łyżek
gorąca woda 0,5 szklanki
sól i pieprz do smaku

Porada

Ugotowany makaron można dodać do sosu i wymieszać.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem kalarepkowo-porowym

Kroki postępowania

1
Makaron ugotować w osolonej wodzie.
Krok 1 - Makaron z sosem kalarepkowo-porowym foto
2
Różyczki brokuła ugotować al dente w osolonej wodzie.
Krok 2 - Makaron z sosem kalarepkowo-porowym foto
3
Kalarepkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pora pokroić w półplasterki, usmażyć na margarynie.
Krok 3 - Makaron z sosem kalarepkowo-porowym foto
4
Dodać ugotowane różyczki brokuła, gorącą wodę i słodką śmietankę.
Krok 4 - Makaron z sosem kalarepkowo-porowym foto
5
Na koniec dodać masło i przyprawić do smaku.
Krok 5 - Makaron z sosem kalarepkowo-porowym foto
6
Ugotowany makaron podawać z sosem kalarepkowo-brokułowym.
Krok 6 - Makaron z sosem kalarepkowo-porowym foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.12.2015 10:33
lubię takie dania
bertpvd 30.12.2015 09:40
pyszne danie
ilka01 30.12.2015 00:31
dobre danie
Łukasz15 29.12.2015 22:34
Bardzo dobry
Marta1986 29.12.2015 22:21
mniam pyszne
halina17 29.12.2015 21:16
Dobre danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak