Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pomidorami, pancettą i majerankiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 1/2 łyżeczki
pancetta 3 plasterki
cebula biała 1/2 sztuki
pomidor 700 gram
białe wino 1/3 szklanki
majeranek 1 łyżka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 3/4 łyżeczki
sól do smaku
jogurt 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pomidorami, pancettą i majerankiem

Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie.

W czasie gdy makaron się gotuje na gorącą patelnię wlej olej, a następnie wrzuć na niego pokrojoną w kostkę pancettę. Gdy się lekko zezłoci wrzuć posiekaną cebulę. Smaż całość około 5 minut, aż cebula zmięknie.

Na patelnię wrzuć obrane ze skórki i pokrojone pomidory i gotuj na dużym ogniu, aż sos zgęstnieje. Wlej białe wino i gotuj kolejne dwie minuty. Następnie zdejmij patelnię z ognia, dodaj jogurt, posiekany majeranek i pieprz. Dopraw solą, wymieszaj z odcedzonym makaronem, przełóż na talerze i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 17.11.2012 09:59
smaczne
Monika-twin 24.10.2012 20:45
nie ma jak pyszne makarony
gosia1988 24.10.2012 20:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak