Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pietruszką, bazylią i cytryną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 200 gram
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny 1/4 sztuki
oliwa 25 ml
parmezan starty 2 łyżki
czosnek 1 mały ząbek
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
bazylia 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pietruszką, bazylią i cytryną

Makaron ugotuj. Pietruszkę posiekaj, wymieszaj z porwaną bazylią, sokiem cytrynowym, oliwą, parmezanem, startym czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj z odcedzonym makaronem i podaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 20.08.2013 17:48
Świetne danie
Bogusiaz 27.10.2012 21:28
szybko i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak