Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z pesto

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola
grana padano
makaron spaghetti

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z pesto

Kroki postępowania

1
pesto:
100 g rukoli,
90 g sera grana padano,
200 ml oliwy z oliwek,
1 ząbek czosnku,
100 g orzechów włoskich,
sól, pieprz.
pozostałe:
makaron spaghetti,
1 łyżka masła,
20 g startego żółtego sera.
Krok 1 - Makaron z pesto foto
2
pesto: Liście rukoli myjemy pod zimną wodą. Następnie rozkładamy je na ściereczce, i osuszamy ręcznikiem papierowym. Rukolę wkładamy do stojącego blendera lub malaksera i miksujemy. Dodajemy drobno pokrojony ser grana padano, ząbek czosnku oraz obrane orzechy włoskie.
Krok 2 - Makaron z pesto foto
3
Na końcu dodajmy sól i pieprz, miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Makaron spaghetti gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy makaron i pesto. Mieszamy. Na koniec posypujemy makaron startym żółtym serem.
Krok 3 - Makaron z pesto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 09.01.2014 09:17
podoba mi się sposób podania:)
marta1221 09.01.2014 07:37
fajne, i apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak