Makaron z mozarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron kokardki

    15 dag
  • pomidorki cherry

    6 sztuk
  • mozarella

    1 sztuka
  • rukola

    1 garść
  • oliwa

    w.g uznania
  • parmezan starty

    w/g uznania
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek, dodać 2 ząbki czosnku. Czosnek przyrumienić na złoty kolor. Następnie pokroić na połówki pomidorki i wrzucić na patelni, dusić na małym ogniu aż wyjdzie miąższ z pomidorków. Makaron gotuje 10 min, odsączam i przekładam na patelnie. Dokładnie mieszam. Następnie dodajemy na patelni pokrojoną mozzarellę i rukolę. Smażę jeszcze około 2 min pod przykryciem, aż mozarella się rozpuści. Na samym końcu posypuję startym parmezanem. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna45 16.08.2012 15:38
pięknie się prezentuje
misia2 16.02.2012 20:09
o joj musze to zrobic
kochanyptysiu 28.03.2011 09:28
mniam!
Buczo007 24.02.2011 14:13
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat