Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 opakowanie
mięso mielone z szynki 25 dag
cebula 1/2 szt
masło 1 łyżeczka
śmietana 1 szklanka
chilli płatki
Bulion grzybowy 2 z pieczarek
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem w sosie pieczarkowym

Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy mielona szynkę i podsmażamy mieszając. Gdy mięso jest podsmażone dodajemy pokruszone kostki pieczarkowe i podlewamy wodą ok 3 szklanki. dusimy. Następnie doprawiamy pieprzem i zaciągamy śmietaną z odrobina mąki. zagotowujemy i podajemy z makronem. Posypujemy suszonym chilli z pomidorami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 18.02.2013 11:28
dobre jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak