Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z mięsem i sosem pomidorowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron rurki 40 dag
mięso mielone z łopatki 1/2 kg
cebula 1 szt
pomidory bez skóry 40 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
sos sojowy do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
ser żółty 5 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z mięsem i sosem pomidorowym

Makaron ugotować al dente lekko osolonej wodzie . Na rozgrzanym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać mielone mięso i smażyć ciągle mieszając około 15 minut. Dodać, pomidory, koncentrat pomidorowy, zioła prowansalskie, dusić przez 15-20 minut, Doprawić solą, pieprzem, cukrem i sosem sojowym. Ugotowany gorący makaron wyłożyć na talerze, polać przygotowanym sosem, posypać startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 06.01.2014 21:07
Taki sos jest naprawdę dobry.
olkaaa 21.12.2013 10:10
bardzo lubię
w mojej kuchni 18.12.2013 02:05
smacznie podana potrawa
bhb8 17.12.2013 22:16
Nałożyłabym zdecydowanie więcej sosu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak