Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z kiełbasą i cukinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 250 gram
cebula 1
parówki cienkie 1 sztuka
kiełbasa biała 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
cukinia 1 mała
woda 1 szklanka
kostka rosołowa 1/2
śmietanka 12-procentowa 60-80 ml
mąka 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z kiełbasą i cukinią

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, przekładamy do głębszej patelni. Obie kiełbasy kroimy w plasterki i dodajemy do cebuli. Podsmażamy przez chwilę (na oliwie). Cukinię myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy. Ponownie przez chwilę podsmażamy, po czym wlewamy szklankę wody oraz dodajemy pół kostki rosołowej i całość doprowadzamy do wrzenia. Następnie wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką, mieszamy. Na koniec do sosu wkładamy makaron, dokładnie mieszamy i podgrzewamy przez chwilę. Porcję makaronu wykładamy na talerz. Dekorujemy gałązką natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 04.12.2014 23:20
Proste, smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak