Makaron z jajecznicą i bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron rurki

    30 dkg
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • masło do smażenia

    2 łyżki
  • jajko

    4 szt
  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Masło rozpuszczamy na patelni wlewamy jajka doprawiamy solą robimy jajecznicę.
Odsączony ciepły makaron mieszamy z jajecznicą nakładamy na talerz posypujemy pokrojoną zieloną bazylią.

POLECAM !!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 14.07.2014 11:23
bardzo smaczne danie :-)
gusia1000 02.07.2014 23:47
Dobre jedzenie.
Seba 23.06.2014 08:25
smacznie i zdrowo
mysza75 18.06.2014 14:32
bardzo lubię taki makaron z jajem :-)
peppermint91 18.06.2014 14:25
Ciekawy pomysł! Muszę spróbowac ;)
Christopher 17.06.2014 11:48
Smaczne danko.
Pani Domu 17.06.2014 11:31
smaczne danie
gosia56 17.06.2014 09:08
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;) my bardzo lubimy takie danie na obiad;)
fotoviderek 17.06.2014 07:33
Fajne danie :)
migotka28 16.06.2014 22:18
ja tak zawsze robię z resztkami makaronu , najpier smaze makaron i przysmażam aby był miejscami chrupiacy a potem dodaje jajka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat