Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z groszkiem, miętą i boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka 400 gram
groszek mrożony 300 gram
mięta świeża siekana 1 pęczek
boczek 200 gram
śmietana 12% 200 ml
sól
sok z cytryny
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z groszkiem, miętą i boczkiem

Kroimy boczek w niewielką kostkę i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Kiedy boczek się już zarumieni dodajemy groszek oraz poszatkowaną mięte.

W międzyczasie do wrzątku wsypujemy makaron i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po około 5 minutach do groszku i boczku dodajemy 2 łyżki śmietany, dokładnie mieszamy – nasz sos jest już gotowy :) Gdy makaron się ugotuje przelewamy go zimną wodą i od razu wrzucamy na patelnię, wyciskamy sok z cytryny, pieprzymy i solimy… Wszystko gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.11.2013 10:52
Pewnie, można i tak.
Aga-25 01.11.2013 09:47
mniam makaronik
Agnieszka-87-25 01.11.2013 09:34
super potrawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak