Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z brukselką i boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 2 szklanki
brukselka 15 dag
masło 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna
kiełbasa wędzona 10 dag
Pieprz biały mielony Prymat
boczek wędzony 1 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z brukselką i boczkiem

Brukselkę myjemy obieramy z brzydkich liści i gotujemy na półtwardo w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Gdy brukselka jest prawie ugotowana odcedzamy ją studzimy i rozbieramy z listków. Na patelni podsmażamy pokrojona kiełbasę i boczek. Dodajemy listki kapusty mieszamy. Dodajemy ugotowany makaron i łyżeczkę masła.Mieszamy . doprawiamy przyprawą uniwersalna i pieprzem do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 28.10.2012 12:19
pyszności
Iwka 27.10.2012 10:33
fajna propozycja
Monika-twin 27.10.2012 09:21
nie ma jak makaron
cukiereczek 27.10.2012 08:12
super
Wiesława1 27.10.2012 08:10
uwielbiam makarony
iwa643 27.10.2012 07:33
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak