Makaron z brokułami, zielonym groszkiem i boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    400-500 g
  • brokuł

    1 szt.
  • groszek

    200 g
  • boczek wędzony

    150 g
  • cebula

    1 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • oregano

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w dużej ilości osolonego wrzątku, zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Brokuła i groszek gotujemy przez kilka minut na parze, bo wtedy nie stracą ładnego zielonego koloru i witamin. Na patelni podsmażamy pokrojony boczek, dodajemy cebulę pokrojoną w kosteczkę i smażymy aż będzie szklista. Do podsmażonego boczku z cebulą dodajemy brokuła i groszek, a następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku ziołami, solą i pieprzem. Chwilę przesmażamy. Łączymy z odcedzonym makaronem i podajemy. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 14.12.2013 15:28
dobre polecam
ppaulina 13.08.2013 20:00
wygląda bardzo apetycznie
IwonaKa 24.07.2013 19:44
jaki piękny,kolorowy Twój makaron,na pewno smaczny z tymi dodatkami
sara1 13.05.2013 08:17
pyszne jedzonko
JOANNA16 02.05.2013 15:43
ale kolorowo, musi byc pyszne
matesko 06.03.2013 12:17
kolorowo i ładnie podane
ao_12 07.02.2013 06:56
smaczny obiad
Izka192 29.01.2013 18:25
kolorowe i bardzo apetyczne
Anna133 18.01.2013 18:53
piękne , kolorowe i na pewno pyszne
mufinka79 17.01.2013 18:40
Danie jest przepyszne, lubię kolorowo, zdrowo i smacznie zjeść :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat