Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z brokułami i smażoną natką pietruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 400 g
brokuł 1 szt
natka pietruszki 2 pęczki
czosnek 4 ząbki
cebula 1 szt
oliwa do smażenia
parmezan starty 4 łyżki
sól i pieprz do smaku

Porada

To danie smakuje znakomicie na ciepło, jak i na zimno!

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z brokułami i smażoną natką pietruszki

makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu- odcedzamy- odstawiamy.
Brokuła dzielimy na różyczki- gotujemy w osolonej wodzie do miękkości- odcedzamy-odstawiamy.

Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę bardzo drobno kroimy- podsmażamy do zeszklenia. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy posiekaną natkę- całość smażymy ok.4 minut.
Zmniejszamy ogień i na patelnię dodajemy ugotowany makaron- mieszamy, a następnie brokuła. Ponownie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem
Układamy na talerzach i obficie posypujemy parmezanem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 15.03.2017 11:44
wygląda apetycznie
Jagódka77 06.02.2017 11:59
na pewno by mi smakowało
iskierka.ag 23.01.2017 23:23
Pyszności :) Na pewno skorzystam z przepisu :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak