Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron muszelki
400 g -
brokuł
1 szt -
natka pietruszki
2 pęczki -
czosnek
4 ząbki -
cebula
1 szt -
oliwa
do smażenia -
parmezan starty
4 łyżki -
sól i pieprz
do smaku
Sposób przygotowania
Brokuła dzielimy na różyczki- gotujemy w osolonej wodzie do miękkości- odcedzamy-odstawiamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Cebulę bardzo drobno kroimy- podsmażamy do zeszklenia. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę smażymy. Następnie dodajemy posiekaną natkę- całość smażymy ok.4 minut.
Zmniejszamy ogień i na patelnię dodajemy ugotowany makaron- mieszamy, a następnie brokuła. Ponownie mieszamy. Przyprawiamy solą i pieprzem
Układamy na talerzach i obficie posypujemy parmezanem.
Smacznego!
To danie smakuje znakomicie na ciepło, jak i na zimno!![]()
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się