Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z boczkiem pieczarkami i sosem czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 gram
boczek 300 gram
pieczarki 250 gram
pomidorki koktajlowe 300 gram
ser feta 1 kostka
czosnek 2 ząbki
majonez 3 łyżki
śmietana 12% 3 łyżki
bazylia 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z boczkiem pieczarkami i sosem czosnkowym

Kroki postępowania

1
Pomidorki kroimy na połówki, ser feta w kostkę, bazylię posiekać.Wszystko do jednej miski.
Makaron gotujemy w gotującej się wodzie, osolonej.
Krok 1 - makaron z boczkiem pieczarkami i sosem czosnkowym foto
2
Boczek kroimy na kostkę i podsmażamy na patelni do chrupkości. Pod koniec smażenia dorzucamy pokrojone w plasterki pieczarki.
Krok 2 - makaron z boczkiem pieczarkami i sosem czosnkowym foto
3
Wszystko wrzucamy do jednej miski i mieszamy.
W kubku mieszamy śmietanę i majonez, dołańczamy wyciśnięty czosnek. Mieszamy. Sosem polewamy makaron.
Krok 3 - makaron z boczkiem pieczarkami i sosem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 14.03.2013 12:07
to jedzonko musi być syte
EmciaPichci 18.02.2013 20:49
mniam!
Ela15 17.02.2013 19:55
super
Mirka-Ludomila 15.02.2013 17:11
smaczny
Ania67 10.02.2013 11:54
pyszny
alaaa 01.02.2013 18:14
ciekawe
piotrekg 30.01.2013 14:55
pychotka
marcia7 30.01.2013 14:52
ale dobry zestaw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak