Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron z anchois

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makron spagetti
anchois 1 puszka
papryczka chili 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
pomidorki koktajlowe
natka pietruszki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: makaron z anchois

Makaron ugotowałam al dente w lekko osolonej wodzie z kroplą oliwy. Do miseczki wrzuciłam obrany czosnek, anchois i pokrojone chilli. Usunęłam pestki z papryczki aby nie było za ostre. Wszystko zblendowałam z oliwą z oliwek. Makaron odcedziłam i wrzuciłam z powrotem do garnka, w którym się gotował. Dodałam masę z anchois. Dokładnie wymieszałam. Dorzuciłam pokrojonego w ćwiartki pomidora i posypałam natką z pietruszki. Jak dla mnie nie potrzeba ani soli ani pieprzu. Papryczka nadaje pikantności a anchois jest wystarczająco słone. Podgrzewam i podaję uprzednio polewając oliwą z oliwek.
Pytanie męża: Jest jeszcze? Bezcenne :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 19.12.2012 17:42
pycha:)
Miki 19.12.2012 17:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak