Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron w sosie szpinakowym z gorgonzollą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 250 gram
cebula biała 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
szpinak mrożony 250 g
ser pleśniowy typu gorgonzola 100 g
śmietana 18 proc 100 ml
sól i pieprz
olej do smażenia

Porada

Makaron w/g upodobania. U mnie ulubiony tagliatelle. Serwujemy z parmezanem, posiekaną natką pietruszki lub prażonym słonecznikiem.

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron w sosie szpinakowym z gorgonzollą

Cebulę drobno kroimy. Podsmażamy na oleju. Po chwili wrzucamy szpinak. Podsmażamy do czasy, aż szpinak odparuje. Dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojoną gorgonzollę. Smażymy aż do rozpuszcenia sera. Wlewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku.
makaron gotujemy w/g przepisu na opakowaniu.
Makaron dorzucamy do sosu i chwilę podgrzewamy do połączenia składników.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 24.01.2016 23:29
Jestem makaroniarz więc podoba mi się takie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak