Makaron spaghetti z gulaszem paprykowym bez mięsa

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Gulasz paprykowy bez mięsa, jest bardzo smaczny, sycący, aromatyczny, najlepiej smakuje z makaronem...........SMACZNEGO!!!
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron spaghetti

    1 opakowanie
  • tłuszcz

    0.7 szklanki
  • cebula

    2 sztuki
  • por zielona część

    1 sztuka
  • marchew

    3 sztuki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    10 sztuk
  • czosnek

    1 główka
  • sok pomidorowy

    0.5 litra
  • woda

    2 szklanki
  • przyprawy

    0.5 szklanki
  • ser gouda

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na tłuszczu po pieczeniu kurczaka (zawsze, powstały wywar z pieczenia drobiu, mięsa zamrażam i wykorzystuję do tego typu dań, bigosu, sosów) lub na oleju 1/2 szklanki zeszklić pokrojoną cebulę z porem, dodać pokrojone marchewki, wymieszać i dusić z 10 minut co jakiś czas mieszając.

Wsypać pokrojoną w paski z pestkami paprykę i podsmażać z 10 minut, wsypać pokrojone w talarki cienkie ząbki czosnku, następnie wlać sok pomidorowy (mój domowy), wodę i pod przykryciem dusić z 15 minut na mniejszym ogniu.

Jeśli użyło się olej to dodać przyprawy: kucharek, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy, ja mam tłuszcz już z przyprawami, więc tylko do smaku doprawiam.

Ugotować makaron spaghetti wg opisu na opakowaniu, do pojemnika rozdrabniacza włożyć kawałki sera i rozdrobnić, posypać serem przed podaniem makaronu z gulaszem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 29.11.2018 11:04
Bezmięsny gulasz też na pewno jest smaczny.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat