Makaron sojowy z tofu i fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron sojowy

    70 g
  • fasolka szparagowa

    100 g
  • tofu

    50 g
  • czosnek

    1 ząbek
  • imbir

    1 cm
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • olej sezamowy

    1 łyżeczka
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżeczka
  • posiekane orzeszki arachidowe

    1 łyżeczka
  • oliwa

  • marynata - sos sojowy

    1 łyżka
  • ocet ryżowy

    1 łyżeczka
  • olej sezamowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać składniki marynaty, dodać pokrojone w kostke tofu i odstawić na min. 30 min.
Makaron zalać wrzątkiem i gotować ok. 5-7 minut, odcedzić i odłożyć na bok.
Fasolkę ugotować na parze.
Na kapce oliwy zrumień posiekany czosnek i imbir, gdy się zrumienią odstaw na bok. Na patelnię wrzuć tofu, a gdy się delikatnie zrumieni dodaj fasolkę, makaron, czosnek i imbir. Podlej sosem sojowym i olejem sezamowy, wymieszaj i jeszcze chwilę podgrzewaj na małym ogniu.
Przełóż do miseczki, posyp orzechami i szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kochanyptysiu 01.06.2011 19:18
wyglada ekstra,tylko to nieszczesne tofu,do ktorego nie moge sie przekonac

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat