Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z pesto bazyliowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron ryżowy 1 opakowanie
bazylia 1 pęczek
orzeszki pini (prażone) 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
grana padana 1 łyżka
jajko 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z pesto bazyliowym

Makron ryżowy zalewamy wrzątkiem i odstawiamy. Bazylie jeden pęczek myjemy i osuszamy kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek ok 2 ząbki obieramy . Miksujemy czosnek z orzeszkami, dodajemy bazylię. Miksujemy dolewamy oliwę z oliwek. Solimy do smaku i dodajemy grano padana. Pesto miksujemy doprawiamy pieprzem i odstawiamy. Makaron odcedzamy dodajemy do niego pesto i mieszamy. Jajka smażymy na patelni teflonowej. Nakładamy makaron a na niego serwujemy jajko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 22.01.2014 18:20
pyszne i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak