Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron razowy ze szpinakiem i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak 100 g
pieczarki 4-5 sztuk
makaron spaghetti razowy 160 g
ząbki czosnku 2-3
masło 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron razowy ze szpinakiem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
1. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy w talarki.
Krok 1 - Makaron razowy ze szpinakiem i pieczarkami foto
2
2. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy pieczarki i chwile podsmażamy.
Krok 2 - Makaron razowy ze szpinakiem i pieczarkami foto
3
3. Do pieczarek dodajemy szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszamy, doprawiamy i dusimy.
Krok 3 - Makaron razowy ze szpinakiem i pieczarkami foto
4
4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie i dodajemy do sosu na patelni.
Sos można lekko rozrzedzić dodając łyżkę wody z gotującego się makaronu.
Wszystko razem mieszamy.
Krok 4 - Makaron razowy ze szpinakiem i pieczarkami foto
5
5. Makaron przekładamy na talerze i posypujemy odrobiną pokruszonego sera feta.
Krok 5 - Makaron razowy ze szpinakiem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.05.2015 07:46
pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak