Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron przeglądowy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rurki 20 dkg
sól do smaku
cebula 1/2 sztuki
czosnek 2 ząbki
olej do smażenia
schab wędzony 20 dkg
kiełbasa śląska 10 dkg
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
twarożek 200 g
ketchup pikantny 3 czubate łyżki
żółty ser 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron przeglądowy

Kroki postępowania

1
* Użyłam twarożku z rzodkiewką.
Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić.
Krok 1 - Makaron przeglądowy foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju.
Krok 2 - Makaron przeglądowy foto
3
Kiełbasę i schab pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Smażyć razem, aż mięso się zrumieni.
Krok 3 - Makaron przeglądowy foto
4
Dodać trochę soli i pieprzu. Dodać też twarożek i dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Makaron przeglądowy foto
5
Na koniec dodać ketchup i ugotowany makaron. Wszystko wymieszać, chwilę podsmażać.
Krok 5 - Makaron przeglądowy foto
6
Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 6 - Makaron przeglądowy foto
7
Makaron podzielić na porcje. Każdą porcję makaronu posypać tartym serem.
Krok 7 - Makaron przeglądowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 24.04.2014 11:48
Pyszności :)
Bernadeta1 24.04.2014 11:27
szybkie i smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak