Makaron po japońsku

Makaron po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron sojowy

    300 g
  • chińska mieszanka warzywna

    1 opakowanie
  • sos sojowy

    3 łyżki
  • olej do smażenia

  • czosnek

    2 ząbki
  • bambus pędy

    1 puszka
  • sól do smaku

  • imbir mielony

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron sojowy zalać gorącą wodą i moczyć kilkanaście minut. Na patelnie wlewamy olej i podsmażamy posiekany czosnek. Wrzucić mieszankę warzyw oraz pędy bambusa i smażyć do miękkości. Dodać przyprawy, sos sojowy. Następnie wrzucić makaron i wszystko chwilę smażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat