Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron gryczany z cukinią i serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 1 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżeczki
sos sojowy
ser żółty 10 dag
groszek zielony
makron gryczany 1/2 opakowania
cukinia 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron gryczany z cukinią i serem

Cukinie dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w dużą kostkę. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę. Groszek odcedzamy z zalewy. Makron gryczany gotujemy według przepisu na opakowaniu w solonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Na patelni na masełku podsmażamy posiekaną cebule i wyciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy pokrojoną cukinię i pomidora. Smażymy. Doprawiamy sosem sojowym do smaku. Kiedy cukinia zmięknie dodajemy groszek. Mieszamy. Dodajemy makron wcześniej ugotowany. Mieszamy . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec ścieramy ser zółty i chwilę zostawiamy pod przykryciem ,aby ser się rozpuścił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 02.08.2013 11:19
fajne połączenie
Monika-twin 02.08.2013 10:46
gryczanego makaronu jescze nie jadlam,musze sprobowac
Paolcia 02.08.2013 09:16
bardzo dobry :)
Konczi 02.08.2013 09:12
przyznam że nie jadłam makaronu gryczanego w takiej [postaci ale wygląda bardzo ładnie
Czarnula87 02.08.2013 09:12
trzeba wypróbować :)
kriko 02.08.2013 08:55
musi byc pyszne
kasiaw 02.08.2013 08:50
warto spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak