Majonez domowej roboty.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    1 szkl
  • żółtka

    2-3 szt
  • sok z cytryny

  • musztarda

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

.Jajka zalać gorącą woda(sparzyć), następnie oddzielić biała od żółtek.
Żółtka wraz z musztardą dokładnie wymieszać. Jak powstanie jednolita masa dodawać olej. Ilość oleju jest uzależniona od tego, jaki gęsty chcemy mieć majonez. Skropić masę sokiem z cytryny. Posolić(mozna dodac tez troche cukru) do smaku i gotowe!
Kasiaaaaa
Olej wlewamy bardzo powoli,najlepiej po lilka kropli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
molanka 06.11.2014 12:44
domowy majonez jest najlepszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat