Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maccheroncini z pesto

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

makaron rurki 250 g (Maccheroncini)

Pesto

oliwa 60 ml
orzechy nerkowca 30 g
bazylia świeża 1 garść
natka pietruszki 1 garść
pomidor 1 szt

Dodatkowo

bazylia świeża 1 garść
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Maccheroncini z pesto

Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu, odcedzamy.
Oliwę, obranego ze skórki pomidora (bez pestek), orzechy, oliwę, bazylię, natkę miksujemy na gładką „papkę”. Makaron razem z pesto przekładamy do garnka, chwilę razem podgrzewamy (cały czas mieszając), zestawiamy z ognia. Posiekaną bazylię dodajemy do makaronu, ponownie mieszamy. Przekładamy na talerze i posypujemy startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchnia Marty 24.06.2015 20:16
Pycha! Pesto z orzechami nerkowca - świetna sprawa. Chętnie bym zjadła
Kuchenka 24.06.2015 17:00
warto wypróbować
Ola1young 24.06.2015 14:40
pyszne jedzonko
Kasnaj 24.06.2015 12:35
smaczny przepis
Monika-twin 24.06.2015 12:30
proste i smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak