Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier miętowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 1
cukier puder 1 szklanka
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
krople miętowe kilka kropli
kisiel 1-2 zielony

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier miętowy

Białko ubić na półsztywno z cukrem i kwaskiem. Dodać kisiel i krople miętowe. Dobrze wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 02.07.2013 21:26
fajne, świetny pomysł z kroplami
SmacznaPyza 02.07.2013 17:33
kisiel w proszku to głównie mąka ziemniaczana - taka surowa mąka w lukrze ? kwasek cytrynowy też do zdrowych nie należy, szczególnie w takiej ilości - chyba lepiej użyć soku z cytryny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak