Lukier miętowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1
  • cukier puder

    1 szklanka
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 łyżeczka
  • krople miętowe

    kilka kropli
  • kisiel

    1-2 zielony
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białko ubić na półsztywno z cukrem i kwaskiem. Dodać kisiel i krople miętowe. Dobrze wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 02.07.2013 21:26
fajne, świetny pomysł z kroplami
SmacznaPyza 02.07.2013 17:33
kisiel w proszku to głównie mąka ziemniaczana - taka surowa mąka w lukrze ? kwasek cytrynowy też do zdrowych nie należy, szczególnie w takiej ilości - chyba lepiej użyć soku z cytryny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat