Lukier

Lukier

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    2 sztuki
  • cukier puder

    20 dag
  • zapach waniliowy

    KILKA kilka kropel
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Lukier

Białko utrzeć trzepakami, a następnie dodawać stopniowo cukier puder, ciągle ubijając. Po dodaniu cukru pudru dodać kilka kropel zapachu waniliowego, aby pięknie pachniał.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Sylwia56
Sylwia56 02.04.2012 09:33
fajny
treonina 01.07.2011 00:20
świetny na pączki - jeśli pączki to tylko z lukrem!
KasiaK90 12.04.2011 09:55
fajny
plocia 21.01.2011 21:50
szybko i prosto
Krzysztof42 10.12.2010 14:20
lukier chętnie wyliżę
Iwusia 18.05.2010 15:19
Pycha ;)
IlonaAlbertos 17.05.2010 00:03
Zamiast zapachu waniliowego można użyć soku z cytryny lub pomarańczy. Likier jest super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat