Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś zapiekany w śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łosoś 1 kawałek
cytryna 1 szt
cebula 1 szt
śmietana 30% 4 łyżki
szczypiorek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś zapiekany w śmietanie

Łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Kroimy w długie paski. Do pieczenia łososia potrzebujemy folie aluminiową. Wycinamy kwadrat w foli , układamy na niej 2 plasterki cytryny. Na cytrynę układamy pasek łososia solimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Solimy i dusimy na masełku. Taką cebulkę nakładamy na rybę. Na cebulę dajemy 2 łyżki śmietany. Solimy , posypujemy posiekanym szczypiorkiem i zawijamy folię do góry. Takie papiloty wstawiamy do piekarnika na ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 06.06.2013 21:57
najleprza rybka
aginaa 06.06.2013 20:52
musi byc pyszny
iwi 06.06.2013 19:28
Przepyszne danie.
Bernadeta1 06.06.2013 18:53
szybko i bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak